Servicesidan avslutar ytterligare en ”termin” av gemensam företagsträning

Precis som i fjol har vi på Servicesidan kört gemensam träning en dag i veckan och har nu avslutat vårens sista pass.

Träning oscarTräning gruppenTräning patricTräning Mats


Vi tycker att träningen bidragit till en mycket mer sammansvetsad grupp och våra nya medarbetare har mycket snabbare tagit sin plats i gruppen, vilket är jätte roligt. Dessutom har flera av deltagarna börjat träna på egen hand på sin fritid.

Tre tappra Servicesidan-medarbetare ställde upp i Tough Viking och kom in på mycket bra tider.
Tougviking

Vi har fortsatt att ta hjälp av Lina ”Lynx” Eklund som är känd från bl.a. Gladiatorerna på TV4, men som också är professionell MMA-kampsportare.

LinaUpplägget är mycket bra då vi kommer direkt från pågående arbeten och ansluter till ett redan färdigplanerat pass. Inget pass är det andra likt, vilket är både roligt, stimulerande och behövligt.

http://www.linaeklund.com/

 

 

Nu tar vi några veckors semester från träningen och kör igång igen efter all ledighet. Vi vill även passa på att önska alla medarbetare, kunder och leverantörer en riktigt trevlig sommar.

Hans Sahlsten och John Agurell

 

 

Tre frågor gällande träningen till anställde Oscar Sverin!

Hur ställde du dig till att Servicesidan tränar gemensamt 1 timme i veckan under arbetstid?

Träning har, sedan jag var barn, varit en stor del av mitt liv, så personligen ser jag det som en stor förmån att få träna på arbetstid. Inte bara för att jag själv tycker att det är roligt och för att det får mig att må bra, utan även för att det hjälper till att förbygga arbetsskador.

Vad tycker du är bra med att det är gemensam träning och att de är en personlig tränare som håller i passet?

Vårt företag är uppdelat i olika arbetsområden och vi arbetar på ett sätt som gör att vi inte träffas alla tillsammans så ofta. Här blir den gemensamma träningen extra uppskattad eftersom den ger oss medarbetare en chans att träffas och ha kul, vilket påverkar sammanhållningen och gör oss ännu mera sammansvetsade.

Eftersom alla ligger på olika fysiska nivåer och har olika kunskapsnivåer så tycker jag det är perfekt en personlig tränare håller i passen. Det bästa med en PT är att man får lära sig rätt teknik från början och att inget träningspass är likt ett annat.

Kan du rekommendera detta upplägg till andra företag?

Jag skulle verkligen kunna rekommendera att ha en gemensam träning under arbetstid. Inte bara för att det höjer gemenskapen inom företaget, utan även för att det finns tydliga samband mellan träning och reducerade sjukskrivningar.

Cirka 80 % av vårt jobb utförs ovanför huvudet eller under knäna, vilket gör oss extra utsatta för skador i axlar, nacke och rygg. Gemensam företagsträning ser jag därför som väl investerade pengar!